KANZ

Gebeliğe Hazırlık Yazıları

Bu Yazımızda ,sizler için daima en iyisini planlayan Kanz ailesi olarak, gebeliğe hazırlık sürecinde de siz değerli ebeveynlerimizi yalnız bırakmadık.

Hayata yeni bir birey getirmenin heyecanı içinde olan anne ve baba adaylarının daha sağlıklı bir süreç geçirmesi için gebelik öncesi beslenme hakkında tavsiyelerde bulunduk.

Üstelik,gebe kalmadan önceki beslenme düzeninin doğacak olan bebeğinizde ne gibi etkileri olduğunu ve daha sağlıklı bir gebelik süreci için neler yapılması gerektiğini sizler için derledik. Bu dönemde sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra stressiz ve düzenli fiziksel aktivite yaptığınız bir yaşam da kaliteli bir hazırlık süreci geçirmenize destek olmaktadır.
Gebelik öncesi dönemde sağlıklı ve dengeli beslenme adına tüm merak ettiklerinizi cevapladığımız bloğumuzu keyifle okumanızı dileriz.

Gebelik Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?
Gebelik Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?

Gebelik öncesi sağlıklı beslenme anne adaylarının psikolojik ve fizyolojik olarak kendilerini yeni bir döneme hazırlaması ve bu dönem için gerekli önlemleri alması oldukça önemlidir. Bu önlemlerin başında gelen beslenme, anne adayını etkilediği kadar doğacak olan bebek için de oldukça önem arz etmektedir.

Gebelik Öncesi Kafein Tüketimi Zararlı Mı?
Gebelik Öncesi Kafein Tüketimi Zararlı Mı?

Kafein, doğada birçok bitkinin tohumunda ve yaprağında bulunan uyarıcı özellikte bir maddedir. Çoğu besinde olabildiği gibi kafeinin de fazla tüketilmesi zararlı olabilmektedir. Gebelik öncesi kafeinin vücuda alındığından itibaren hızlıca kana karıştığı ve plasenta aracılığıyla bebeğe geçtiği bilinmektedir. Böylece plasenta içindeki kan akımı azalmaktadır.

Gebelik Öncesi İdeal Kilo
Gebelik Öncesi İdeal Kilo

Tüm hayatımız boyunca zaman zaman yönetiminde sorunlar yaşadığımız vücut ağırlığının kadınlarda üreme sağlığı ve doğurganlık üzerine etkilerinin bulunduğu bilinmektedir. Peki gebelik öncesinde ideal vücut ağırlığımız ne kadar olmalıdır? Sağlıklı bir gebelik süreci için kaç kilo iken hamile kalınmalıdır? İşte tüm bu soruların yanıtı kişiden kişiye…

Gebelik Öncesi Beslenme ve Makro Besin Ögeleri
Gebelik Öncesi Beslenme ve Makro Besin Ögeleri

Gebelik Öncesi Beslenmenin temel taşı olan karbonhidratlar, proteinler ve yağları içermektedir. Bu besin ögelerinin beslenme düzenindeki dağılımına sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmelidir.

Gebelik Öncesi Folik Asit Eksikliği ve Nedenleri
Gebelik Öncesi Folik Asit Eksikliği ve Nedenleri

Gebelik Öncesi Folik Asit eksikliği birçok gebe annede eksikliği bulunan ve bu nedenle gebelikte takviyesi yapılan mikro besin ögesidir. Gebelik planlaması yapan siz annelerimize ise gebelik öncesinde bebeğin sağlıklı gelişimi açısından günlük beslenmenize ek olarak bir uzman kontrolünde takviye yapmanız önerilmektedir.

Gebelik Öncesi Demir Eksikliği Nedenleri
Gebelik Öncesi Demir Eksikliği Nedenleri

Gebelik Öncesi Demir Eksikliği, Demir hemoglobin proteinin yapımında rol oynayan önemli bir mineraldir. Eksikliğine bağlı olarak ise anemi görülür. Folik asit, B6 ve B12 vitaminlerinin eksikliğine bağlı olarak da görülen anemi tipleri olsa da en sık karşılaşılan demir eksikliği anemisidir.

Gebelik Öncesi B12 Vitamini
Gebelik Öncesi B12 Vitamini

Gebelik Öncesi B12 Vitamini,eksikliğine dikkat edilmesi gereken bir diğer vitamin çeşididir. Bitkisel kaynaklarda bulunmayan B12 vitamininin başlıca kaynakları süt ve süt ürünleri, et, tavuk, balık ve yumurtadır.

Gebelik Öncesi D Vitamini Eksikliği ve Nedenleri
Gebelik Öncesi D Vitamini Eksikliği ve Nedenleri

Gebelik Öncesi D Vitamini Eksikliği – Yağda çözünebilen vitamin çeşitlerinden biri olan D vitamini kalsiyum ve fosfor metabolizması için oldukça önemlidir. Gebeliğe hazırlık döneminde kalsiyum emilimi ve kemik minerilazyonunu desteklemesi için anne adaylarının D vitamini eksikliklerini tamamlaması önerilmektedir.

Gebelik Öncesi Kalsiyum Eksikliği ve Nedenleri
Gebelik Öncesi Kalsiyum Eksikliği ve Nedenleri

Anne adayları doğacak olan bebeğin kemik ve diş gelişimi, kemik ve kas sistemi, kalbinin çalışmasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına Gebelik öncesi kalsiyum tüketimine özen göstermeli ve eksikliği mevcut ise gidermelidir.

Gebelik Öncesi Hipertansiyon
Gebelik Öncesi Hipertansiyon

Yüksek tansiyon olarak bilinen hipertansiyon, gebelik öncesi hipertansiyon dikkat edilmesi gereken hastalıklardan biridir. Hipertansiyon riski için kilonuzun ideal aralıkta olması ve beslenmenizde fazla miktarda tuz tüketiminden kaçınılması tavsiye edilmektedir.

Gebelik Öncesi Diyabet Nedir?
Gebelik Öncesi Diyabet Nedir?

Gebelik öncesin diyabet teşhisi almış olan anne adayları gebelik planlıyorsa eğer diyabetini kontrol altına almalı ve bu konuda bilinçlenmelidir. Bu dönemde vücut ağırlığı ideal aralıklarda tutulmalı, düzenli aralıklarla kendi başına kan şekeri ölçümünü sağlamalı ve sağlıklı bir beslenme planı uygulamalıdır.

Polikistik Over Sendromu nedir?
Polikistik Over Sendromu nedir?

Endokrin bir bozukluk olan polikistik over sendromu kadınların hormonal dengesini etkileyen ve gebe kalmalarını zorlaştıran bir durumdur fakat gebe kalmanızı tamamen engelleyecek bir durum değildir.

Gebelik öncesi tavsiyeler
Gebelik öncesi tavsiyeler

Gebelik öncesi tavsiyeler anne ve baba adayları için yaşamlarında köklü değişiklikler yaptıkları ve artık düşünmeleri gereken yeni bir bireyin olduğu keyifli bir süreçtir. Bu yazımız da Gebelik öncesi anne ve baba adaylarına tavsiyelerimizi okuyabilirsiniz.

Hamileliğin erken belirtileri nelerdir?
Hamileliğin erken belirtileri nelerdir?

Hamile olabileceğinizi gösteren çeşitli belirtiler vardır. Hamileliğin erken belirtileri kadından kadına ve hamilelikten hamileliğe farklılık gösterir. Hamileyseniz, bu belirtilerden bir veya daha fazlasını fark edebilirsiniz. Endişelenmeyin. Aynı şekilde, bunların hiçbirini yaşamadıysanız da endişelenmemelisiniz. Bu hamilelik belirtilerinin hiçbirini fark etmeden hamile kalmak tamamen mümkün olmaktadır.. Bu hamileliğin ilk belirtilerinden herhangi birini…